Uitspraak hoger beroep dodelijke overval Ruud Stratmann maandag

Overval op juwelier Stratmann in Den Haag
Overval op juwelier Stratmann in Den Haag
DEN HAAG - De mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de dodelijke overval op de Haagse juwelier Ruud Statmann horen maandag of zij ook in hoger beroep jarenlange celstraffen krijgen. Het gerechtshof in Den Haag doet in de ochtend uitspraak in hun zaken.
Stratmann werd in april 2012 doodgeschoten tijdens de overval op zijn winkel aan de Beeklaan. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg voor overvaller en schutter Sandro G. 16 jaar celstraf. Tegen medeovervaller Ziya B. en chauffeur Lasha G. eiste het OM celstraffen van 14 jaar. Bij de rechtbank kregen zij respectievelijk 13, 11 en 5 jaar celstraf.
De overval duurde maar een paar minuten. Ziya en Sandro gingen de winkel binnen, keken wat rond en trokken toen hun wapens. De buitendeur ging automatisch op slot dankzij een automatisch beveiligingssysteem. Toen ze geen andere uitgang konden vinden en Stratmann pepperspray gebruikte, werd hij neergeschoten. Hij overleed vrijwel direct.
Sandro G. werd na de overval in Georgië gepakt, nadat hij zich bij de autoriteiten had gemeld. B. hield zich schuil in de Haagse Schilderswijk. Ze zouden de overval hebben gepleegd omdat ze schulden hadden.