Instellingen

Brand Wateringen: 'Al mijn spullen staan daar binnen...!'

Brand Wateringen 5
Brand Wateringen 5

WATERINGEN - ‘Al mijn spullen staan daar binnen…!’ Dat is wat Adil Top zaterdag de hele avond dacht. Top is de eigenaar van het vleesverwerkingsbedrijf in Wateringen, dat zaterdagavond in vlammen opging bij een grote brand.

Het getroffen pand bestond uit twee delen. Aan de voorkant was een bedrijf gevestigd dat voedingssupplementen verkoopt. Adil had aan de achterkant zijn kippenbedrijf. ‘Er lagen allerlei soorten kip opgeslagen’, vertelt hij.

Adil was in België geweest, voordat hij zaterdagavond bij zijn bedrijf arriveerde. Toen hij bij de rotonde werd tegengehouden door agenten wist hij onmiddellijk dat er iets niet klopte. Hij moest zich legitimeren en mocht daarna pas doorrijden. In eerste instantie leek de brand nog klein. Het dak brandde en het vuur groeide.

Hoop

Top zag het gebeuren en hoopte dat de brandweermannen naar binnen zouden gaan en zijn spullen eruit zouden halen. Dat deden ze niet. Het is Adil niet duidelijk waarom niet. Vroeg op de avond konden ze er volgens hem nog bij. Later lukte dat niet meer.

‘Mijn auto staat daarbinnen, dacht ik steeds’. Er moest uiteindelijk een bouwkraan aan te pas komen om de gevel eraf te halen.

Pand nog niet vrijgegeven

Inmiddels is het zondag en Adil kan nog steeds niet bij zijn spullen. Het pand is nog niet vrijgegeven. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade precies is. Of de auto nog rijdt en de kippen nog te verkopen zijn, is voor Adil Top de grote vraag.