Jaap Eden nominatie voor turnster Noël van Klaveren

Noel van Klaveren - WK turnen
Noel van Klaveren - WK turnen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Turnster Noël van Klaveren maakt kans op een Jaap Eden Award. Ze is genomineerd voor de titel Sporttalent van het Jaar van de NOS en NOC*NSF. De 18-jarige Alphense won dit jaar zilver op de Europese kampioenschappen in Moskou.
'Van Klaveren is de derde Nederlandse gymnaste ooit die een EK-medaille op het toestel sprong haalt. Ook als meerkampster is zij in 2013 doorgebroken. Tijdens de WK turnen in Antwerpen behaalt Van Klaveren in de finale van de meerkamp de twintigste plaats, met de vijfde score op haar favoriete toestel sprong. De internationale jury is onder de indruk van haar uitstraling op vloer, terwijl ze zich met de (hoge) uitvoering van haar sprongen onderscheidt op het mondiale podium', luidt het jurycommentaar.
In de vakjury die Van Klaveren heeft genomineerd, zitten olympisch kampioenen Pieter van den Hoogenband en Leontien Zijlaard-van Moorsel. Ook chef de missions Charles van Commenée en Thea Limbach, topcoach Joop Alberda, sportjournalist John Volkers en topsportmanager Jeroen Bijl van NOC*NSF zitten in de jury; evenals de adjunct-directeur van NOS Sport: Ewoud van Winsen.
Ook judoka Velema genomineerd
Ook de 18-jarige judoka Do Velema uit Voorburg is genomineerd. Velema haalde goud bij de Europese kampioenschappen en wereldkampioenschappen voor junioren in haar gewichtsklasse onder de 63 kilo.