Van Aartsen en Scheveningers trots op intocht prins Willem-Frederik in Scheveningen

DEN HAAG - 'Het was een prachtige dag!' Dat zegt burgemeester Van Aartsen over de viering van 200-jaar Koninkrijk, afgelopen zaterdag. Het spektakel trok veel publiek naar Scheveningen en ongeveer een half miljoen mensen keken ernaar op tv. Ze zagen allemaal hoe acteur Huub Stapel als Prins Willem Frederik voet op vaderlandse bodem zette op het Scheveningense strand.
'Dankzij de enorme inzet van echt heel veel Scheveningers viel het zaterdag allemaal op z'n plek', aldus Van Aartsen. Volgens de burgemeester heeft het spektakel Den Haag en Scheveningen goed op de kaart gezet.
En ook de Scheveningers zelf zijn erg te spreken over het verloop van de dag. De winkels in de Keizerstraat moesten weliswaar een ochtendje dicht, maar daar hadden de meeste ondernemers geen problemen mee.
'Ik kon rond 13.00 uur mijn winkel weer open doen en toen was het meteen heel erg druk', zegt een eigenaresse van een kledingwinkel. 'En ik had hier op het bankje voor mijn winkel een aantal Scheveningse dames in klederdracht zitten. Hartstikke leuk. Ik vond het echt een topdag!'