Instellingen

HagaZiekenhuis biedt verwarde oma excuses aan

DEN HAAG - Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft excuses aangeboden aan een hoogbejaarde patiënte die vrijdagavond op dubieuze wijze naar huis is gestuurd. De 86-jarige vrouw lag op de hartbewaking in het ziekenhuis aan de Leyweg en is volgens familie vrijdagavond onverwacht en 'in verwarde toestand, op haar slofjes en in haar pyjama op straat gezet'.

'Oma stond ineens voor de deur bij haar oude buren in Monster',  schrijft Desiree Vermeulen, een van de kleindochters, op facebook. 'Deze mensen zijn ook hoogbejaard en de oude buurman heeft in tranen mijn oom gebeld.' De verwarde oma zou door verplegers in de lift zijn gezet en was zelf naar buiten gelopen. Daar zwierf ze een tijd rond, stapte in de verkeerde taxi en reed naar Monster terwijl zij inmiddels in Naaldwijk woont. 'Ze hebben mijn oma aan haar lot overgelaten', aldus Desiree.

Excuses

Het HagaZiekenhuis stelt na onderzoek vast, dat er slecht met de familie is gecommuniceerd. 'De raad van bestuur heeft de gang van zaken uitgebreid besproken met de familie en betreurt wat er is gebeurd. Hiervoor zijn aan de patiënt en de familie excuses aangeboden', aldus een persverklaring.

Voorlichter Marnix Beekmans van het HagaZiekenhuis wil niet zeggen, wat er volgens het ziekenhuis precies is gebeurd en of de feiten zoals de familie naar buiten brengt kloppen. 'Dat is lastig, want die zaken zijn patiënt gerelateerd.'