Oud ADO-speler Ferrie Bodde trainer van sv Wateringse Veld

Ferrie Bodde niet naar ADO
Ferrie Bodde niet naar ADO
DEN HAAG - Ferrie Bodde is per direct de nieuwe trainer van sv Wateringse Veld. De voetbalclub en de 31-jarige oud-speler van ADO Den Haag hebben zondag een contract gesloten voor de komende anderhalf jaar. Bodde coacht zondag zijn eerste wedstrijd.
Bodde kent sv Wateringse Veld uit zijn verleden als profvoetballer. In zijn tijd bij ADO trainde hij geregeld op het kunstgrasveld van het sportcomplex aan de Guido de Moorstraat.  Zijn functie bij sv Wateringse Veld is het eerste hoofdtrainerschap dat hij gaat vervullen.
Wateringse Veld moest twee weken geleden op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nadat de samenwerking met Martin Abbenhuis per direct werd beëindigd. Het clubbestuur had meerdere kandidaten als opvolger op het oog, maar Bodde genoot de voorkeur. Clubvoorzitter Percy Gielen: ‘Wij zijn blij dat we Ferrie hebben binnengehaald.’

Blij

Ook Bodde is blij met zijn nieuwe functie: ‘Vanaf het moment dat ik enkele weken geleden voor het eerst op het veld stond bij sv Wateringse Veld als jeugdtrainer voelde ik me meteen thuis. Ik kan me uitstekend vinden in de visie van de club, die gezelligheid wil combineren met hoogwaardig voetbal.’
De focus van Bodde ligt in eerste instantie op het succesvol afmaken van het huidige seizoen. De doelstelling voor dit seizoen is handhaving in de derde klasse van de zondagamateurs. In het seizoen  2014-2015 wil hij promoveren naar de tweede klasse.