Actie voor Haagse Voedselbank levert ruim 5000 euro op

DEN HAAG - Een inzamelingsactie voor de Haagse voedselbank heeft maandagavond 5.125 euro opgeleverd. De actie was een initiatief van Richard de Mos, van de gelijknamige groepering in de Haagse gemeenteraad. De actie was alleen te zien op internet. Er werkten veel bekende Hagenaars en Hagenezen aan mee.
Zo zaten onder anderen Henk Bres, Sjaak Bral en Fred Zuiderwijk aan de telefoon en ook waren er optredens van diverse artiesten. Op de website van de Mos was een rechtstreekse uitzending te zien van een speciale inzamelingsactie. 'Echt gigantisch, dat we zoveel hebben opgehaald', zei een blije de Mos tegen Omroep West. 'En dan met een actie die alleen via internet te zien was.'
De bedoeling is om uiteindelijk 12.000 euro op te halen, om daarmee een nieuwe koelvries-installatie voor de Haagse Voedselbank te kopen. Die is aan vervanging toe. Ook moet hij groter worden dan de vorige, want veel mensen zijn tegenwoordig afhankelijk van de voedselbank. In onze regio zijn dat er al meer dan 10.000, en het worden er steeds meer.
Deze maand is er nog meer te doen rond de voedselbank. Omroep West en Den Haag FM gaan namelijk samen cadeaus inzamelen voor de actie 'Donate a Gift', een initiatief van Nederland Cares. Met die actie worden cadeaus ingezameld voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Ook zij moeten een kerstcadeau krijgen, vindt de organisatie.