Instellingen

Steijn niet te spreken over handelswijze KNVB in elleboogzaak

Maurice Steijn tijdens MVV - ADO

DEN HAAG - ADO-trainer Maurice Steijn is niet te spreken over de handelswijze van de KNVB in de elleboogzaak rondom ADO-speler Michiel Kramer. De voetbalbond is een vooronderzoek gestart naar de reeds bestrafte elleboogstoot die de spits zondag uitdeelde aan Ajax-doelman Jasper Cillessen.

Steijn reageerde dinsdagmiddag furieus. ‘Dit is natuurlijk een belachelijk actie. Drie weken geleden zie ik Karim Rekik (speler van PSV, red.) bijna een speler van PEC Zwolle zijn benen amputeren. Dat wordt met geel bestraft en daar wordt niks aangedaan’, aldus de Haagse oefenmeester.

Steijn is van mening dat de actie van Kramer met rood bestraft had moeten worden. ‘Het is een rode kaart. Laat dat heel duidelijk zijn’, benadrukt Steijn nogmaals. ‘Maar nu worden wel opeens de regels omgedraaid en een uitzondering gemaakt. Waarom niet drie weken geleden bij een speler van PSV, maar nu wel bij ADO?’, vraagt Steijn zich hardop af.

Situatie 'opknippen'

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer gaf Kramer zondag een gele kaart, maar die kaart was volgens de arbiter voor een andere actie in hetzelfde duel met de Ajax-keeper. Doordat de reglementen van de FIFA het mogelijk maken een dergelijke situatie 'op te knippen', ziet de aanklager kans een vooronderzoek te starten. De voetbalbond benadrukt dat het om een uitzonderlijke situatie gaat.

‘Ik vind dat die regel er moet komen als uit de beelden blijkt dat een gele kaart eigenlijk rood had moeten zijn, maar dan moet je die regel aan het begin van het seizoen invoeren en niet bij wijze van willekeur’, vervolgt Steijn. ‘Er zijn nu verklaringen over en weer geschreven en we moeten nu afwachten hoe de aanklager betaald voetbal daar op gaat reageren.’

ADO Den Haag verloor zondagmiddag met 4-0 van Ajax.