ADO-trainer Steijn: We moeten winnen van Heerenveen

DEN HAAG - ADO-trainer Maurice Steijn realiseert zich maar al te goed dat een overwinning in het inhaalduel met SC Heerenveen bijna noodzakelijk is. ‘De concurrentie gaat nu ook punten pakken. Daardoor komt alles dichter bij elkaar’, aldus Steijn.
ADO Den Haag haalt woensdagavond om 18.45 uur de afgelaste thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen in. De Friese ploeg kent een sterk seizoen en staat momenteel zevende in de Eredivisie.
‘Heerenveen is een ploeg die uitstekend speelt de laatste weken. Het is voetballend een uitstekende ploeg’, analyseert Steijn de komende tegenstander. ‘Zij hebben ook Finnbogason terug in de ploeg. Er is Heerenveen veel aangelegen om de bovenste plekken te gaan veiligstellen.’
Steijn mist tegen SC Heerenveen Tom Beugelsdijk en Michiel Kramer (beide geschorst). Ook kan hij niet beschikken over de geblesseerde Danny Holla, Kevin Jansen en Robert Zwinkels. ‘Voorin keert Gouriye terug in de ploeg en op het middenvelder gaat Van Haaren spelen’, aldus Steijn.
Wanneer ADO Den Haag woensdagavond van SC Heerenveen wint kan de Haagse ploeg de gevarenzone verlaten. SC Heerenveen kan bij winst naar de vierde plek in de Eredivisie stijgen.