Instellingen

Aanmeldingen Hagenaar van het Jaar 2013 stromen binnen

Hagenaar van 2013
Hagenaar van 2013

DEN HAAG - Henk C. Grootveld van het Schevenings Comité, Alberto van der Spiegel van ADO TV en ras-Hagenees Henk Bres zijn enkele van de Hagenaars die zijn opgegeven voor de titel Hagenaar van het Jaar. Dat laat de jury van de verkiezing dinsdag weten in het AD.

Iedereen kan kandidaten aandragen voor de prestigieuze titel. Voorwaarde is wel, hoe kan het ook anders, dat de kandidaat een bijdrage heeft geleverd aan Den Haag.

Zo is Henk C. Grootveld voorgedragen omdat hij 'het Schevenings comité perfect geleid heeft naar 200 jaar Koninkrijk op het strand van Scheveningen'.

ADO positief neerzetten

Presentator Alberto van der Spiegel, bekend van ADO TV en het TV West-programma De Grote ADO Show, is genomineerd 'omdat deze persoon ADO positief neerzet met alle positieve gevolgen'.

Ook Henk Bres is één van de kandidaten. 'Zet zich onbaatzuchtig in tegen pedofilie, kinderporno en dierenmishandeling.'

Aanmelden tot 11 december

Kandidaten kunnen tot 11 december aangedragen worden op www.ad.nl/hvhj. Daarna beslist de jury onder leiding van Sjaak Bral welke kandidaten uiteindelijk gaan strijden om de titel Hagenaar van het Jaar 2013. TV West zal dan reportages maken waarin de genomineerden worden geportretteerd.

De ontknoping van de verkiezing is begin januari.