Justitie niet in cassatie in zaak vermoorde juwelier Stratmann

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet in cassatie tegen de uitspraak van het hof in de zaak van de vermoorde Haagse juwelier Ruud Stratmann. Na bestudering van het arrest ziet justitie niet genoeg juridische aanknopingspunten voor een kansrijke cassatie.
Stratmann werd op 25 april doodgeschoten tijdens een overval op zijn winkel aan de Haagse Beeklaan. Overvallers Sandro G. en Ziya B. werden maandag in hoger beroep veroordeeld tot 10 en 8 jaar cel. Lasha G., de bestuurder van de vluchtauto, werd vrijgesproken. De rechtbank had ze begin dit jaar veroordeeld tot 13, 11 en 5 jaar celstraf.
De Hoge Raad kijkt niet naar het bewijs, maar alleen of de wet goed is toegepast en of de procedures op de goede manier zijn gevolgd. 'Ook de strafmaat is geen aanknopingspunt voor cassatie. Het hof heeft daarnaast de vrijspraak en de strafmaat voldoende en niet volstrekt onbegrijpelijk gemotiveerd. Ook op dat punt ziet het OM geen cassatiemogelijkheden', meldt het OM.
Advocaat Gerard Spong zei nog niet te weten of hij namens Ziya B. cassatie aantekent. Advocaat Peter Plasman van Sandro G. was niet bereikbaar voor commentaar.