Instellingen

Geen uitstel meer voor Blankenburgtunnel

Eerder werd al geprotesteerd tegen de komst van de Blankenburgtunnel
Eerder werd al geprotesteerd tegen de komst van de Blankenburgtunnel

WESTLAND - De aanleg van de Blankenburgtunnel wordt niet uitgesteld om meer onderzoek te doen naar de groei van het verkeer. De Tweede Kamer heeft dat dinsdagmiddag besloten. De tunnel is onderdeel van een project dat rijksweg A15 met de A20 moet verbinden.

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven uit Rijswijk vroeg om het onderzoek, omdat de investering van ruim een miljard euro in de nieuwe vaste oeververbinding geldverspilling dreigt worden.

Een studie van organisatie- en adviesbureau CE Delft toonde onlangs aan dat de groeiscenario’s voor het verkeer, waarmee de regering rekent, niet kloppen. Daardoor zouden er minder auto’s van de nieuwe verbinding gebruikmaken dan verwacht.

Laatste kans

Tegenstanders van de tunnel zagen de stemming als de allerlaatste kans om het project tegen te houden. PvdA-afdelingen uit Midden-Delfland, het gewest Zuid-Holland en Delft stuurden een brandbrief naar de Kamerfractie. Daarin riepen ze de partijgenoten op om het voorstel voor uitstel van de Blankenburgtunnel te steunen.