Instellingen

Bezoekers OmroepWest.nl geven budgettips voor Sinterklaas

REGIO - REGIO – De armoede neemt toe, ook in onze regio. Sterker nog, in de Schilderswijk-West in Den Haag wonen de meeste arme mensen van ons land. Hoe kom je het Sinterklaasfeest en de dure decembermaand door, nu de broekriem strakker moet? Bezoekers van OmroepWest.nl geven tips.

Begin vroeg

‘Begin al vroeg met cadeautjes kopen’, zegt Maria Visser op de Facebookpagina van Omroep West. ‘Als je iets leuks tegenkomt voor weinig geld, koop het dan en leg het weg voor december.’ De moeder van Mary Verheij deed dat ook altijd: ‘Dan is de uitgave ook niet in een keer heel groot.' Je kan ook iedere maand alvast wat opzij leggen voor de decembermaand. ‘Wij zitten daardoor iedere december gelukkig goed’, zegt Caajl Brax de Munnik.

Maar ook: stel uit

Stel ‘nuttige’ aankopen uit tot het Sinterklaasfeest. Een nieuw paar handschoenen, of een nieuwe prullenbak is misschien niet het leukste cadeau, maar het vult wel de zak.

Wees creatief

Mira Moreno tipt bijvoorbeeld Resto VanHarte Den Haag, waar je goedkoop kunt eten. Ze raadt aan daar met een groepje wat te organiseren. Volgens haar is het een 'aanrader'. Ook andere regiogenoten adviseren samen te werken. ‘Bewoners in Lansingerland zijn begonnen aan een onderlinge ruilsite’, zegt Edith Bal-Verbeek, ‘loopt als een trein.’ De Facebook-groep Ruilen en Weggeven in Lansingerland heeft inmiddels meer dan 1000 leden.

Overleg met elkaar

Voortbordurend op het voorafgaande: overleg met ouders van vriendjes en vriendinnetjes hoe vaak de kids hun schoen mogen zetten. Als ze net zo vaak mogen als anderen, zullen ze minder snel gaan zeuren.

Wees tevreden

Misschien de meest wijze les komt van @Vinny_Diesel. Die laat via Twitter weten: ‘Hou het simpel en zeg altijd bedankt.’ Het gaat immers uiteindelijk om een gezellig avondje met de familie.