Instellingen

Haagse PvdA-leden steunen kieslijst

DEN HAAG - De leden van de Haagse PvdA hebben dinsdagavond de kieslijst van hun partij ongewijzigd vastgesteld.

Eerder kozen de sociaal-democraten al wethouder Rabin Baldewsingh tot lijsttrekker. Dinsdag moesten ze nog bepalen of ze veranderingen wilden in de posities twee tot en met 29. Maar een poging van enkele leden om bijvoorbeeld cultuurpaleis-dissident Gerard Verspuij een hogere plek te geven dan de vijfde, strandde.

In Theater Concordia aan het Hoge Zand in het centrum van Den Haag hadden zich ongeveer 200 sociaal-democraten verzameld om een oordeel te geven over de lijst die door een speciale commissie onder leiding van de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, Kim Putters, was opgesteld. Eerder jaren bleken de leden soms wel verrassingen in petto te hebben. Maar dat gebeurde nu niet.

Dat betekent dat oud-afdelingsvoorzitter Martijn Balster op nummer twee staat, fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven op drie, raadslid Lobke Zandstra op vier en Verspuij op vijf.

Geen samenwerking met de SP

De PvdA besloot ook aanstaande verkiezingen geen lijstverbinding aan te gaan met andere partijen. Er waren nog wel verkennende gesprekken gevoerd met de SP, maar die partij wilde niet samenwerken. En de PvdA’ers voelden zelf niet veel liefde voor GroenLinks, onder meer omdat bij die partij hun oud-raadslid Mustafa Okcuoglu op nummer twee staat. Bovendien vond het PvdA-bestuur dat beide andere partijen afgelopen periode te weinig voorstellen van de sociaal-democraten hadden gesteund.