TU Delft helpt bij onderzoek naar dood Cassandra van Schaijk

DELFT - De TU Delft gaat de politie in Almere helpen bij het onderzoek naar de dood van Cassandra van Schaijk, in 2007. Dat heeft de coördinator van het cold case team dinsdagavond gezegd in het programma 'Plaats Delict: Sporen Naar De Dader'. De zaak werd in juni van dit jaar heropend.
De 17-jarige Cassandra uit Almere verdween in maart 2007 na een avondje stappen. Drie weken later werd haar lichaam gevonden in het water van de Noorderplassen in Almere. Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet duidelijk of het meisje slachtoffer is geworden van een misdrijf of dat haar dood het gevolg is van een ongeluk. Een nieuw onderzoek kan mogelijk een nieuw licht op de zaak schijnen.
Het onderzoeksteam van de politie wil graag weten waar Cassandra in het water is geraakt. 'Dan kunnen we daar gaan duiken of met een sonarboot gaan zoeken', aldus de coördinator van het cold case team. Hulp van de TU Delft kan daarin belangrijk zijn. 'Zij gaan onderzoek doen naar de stromingen onder water en hoe een lichaam zich kan bewegen.'

Meerdere plekken

Het tasje van het slachtoffer werd in een ander gedeelte van de Noorderplassen gevonden en ook haar telefoon werd voor de laatste keer op een andere plek langs het water uitgepeild. De politie hoopt nieuwe inzichten te krijgen in het onderzoek, om vast te kunnen stellen wat er in de vroege ochtend van zaterdag 24 maart 2007 is gebeurd. Justitie heeft 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing.