Instellingen

Studenten Hogeschool Inholland maken non-stop radio voor goede doel

Collectebussen
Collectebussen

DEN HAAG - Negen studenten van Hogeschool Inholland gaan zes dagen non-stop radio maken om geld op te halen voor het goede doel. Ze rijden met De Glazen Studentenbus langs vijf steden en hopen 125 euro per uur te verdienen met donaties, speciale acties en het aanvragen van verzoeknummers.

De tour begint op 8 december om 12.00 uur op het Plein in Den Haag. Daarna volgen Delft (Markt), Rotterdam (Schouwburgplein), Amsterdam (Overhoekstoren) en Haarlem (Grote Markt).

De studenten organiseren tijdens de trip ook speciale activiteiten, zoals een dj-contest voor aanstormend talent en een veiling. Daarnaast krijgen de dj’s in de glazen bus bezoek van verschillende gasten, artiesten en dj’s van het radiostation 3FM. De uitzending is live te volgen via YouTube.

Strijd tegen diarree

De opbrengst van de 5e editie van De Glazen Studentenbus gaat dit jaar naar een project van het Rode Kruis dat de strijd aanbindt tegen diarree. Jaarlijks overlijden er meer dan 800.000 kinderen aan diarree door gebrek aan schoon drinkwater en hygiëne.

Meer informatie over De Glazen Studentenbus is hier te vinden.