Instellingen

Wildwest op de A4 bij Hoofddorp eindigt op Binckhorst in Den Haag

DEN HAAG - Een wilde achtervolging van de politie die op de A4 bij Hoofddorp begon, is op industrieterrein de Binckhorst in Den Haag geëindigd. Een 21-jarige Amsterdammer werd woensdagochtend vroeg opgepakt.

Op de A4 bij Hoofddorp werd door apparatuur boven de snelweg het nummerbord herkend van de Amsterdamse automobilist. De wagen bleek gestolen. Daarop zette de politie de achtervolging in.

Eén van de twee politiewagens reed vóór de automobilist met een bord: ‘Volg politie!’. Aanvankelijk leek de Amsterdammer netjes daaraan gehoor te geven, maar bij Roelofarendsveen gaf hij plankgas.

De automobilist haalde allerlei capriolen uit met gevaar voor eigen leven en anderen om uit handen van de politie te blijven. ‘Hij haalde rechts een vrachtwagen in en bij werkzaamheden op de A4 voegde de man op het nippertje in bij een wegversmalling’, aldus een woordvoerder van de politie.

Gestolen auto

Uiteindelijk slaagde de politie erin de automobilist op de Binckhorst in te halen. Daarbij ramde één van de politiewagens de achterkant van de gestolen auto. Of de Amsterdammer nog meer op zijn kerfstok heeft, is nog onduidelijk.