KNMI geeft waarschuwing voor flinke storm tijdens Sinterklaasfeest

Zee storm water
Zee storm water
DEN HAAG - Sinterklaas en zijn Pieten krijgen het zwaar met Pakjesavond. Het KNMI heeft voor donderdag waarschuwingscode geel voor gevaarlijk weer afgegeven. Het weerinstituut verwacht vooral langs de kust een storm die in de middag begint.
De waarschuwing geldt voor het hele land. Langs de kust wordt een westerstorm (windkracht 9) verwacht en in het Waddengebied een zware tot mogelijk zeer zware storm (windkracht 10 tot 11).
'Vanaf donderdagmiddag komen er zware tot zeer zware windstoten voor tussen 75 en 100 kilometer per uur. Aan de kust 100 tot 120 en in het Waddengebied mogelijk tot 130 kilometer per uur’, meldt een woordvoerder van het weerinstituut. Pas aan het eind van Pakjesavond en het begin van de nacht neemt de wind langzaam af.

Ook drukke avondspits verwacht

De ANWB verwacht dat het weer ook gevolgen zal hebben voor het verkeer. Een woordvoerder laat weten donderdag een vroege en drukke spits te verwachten. Op sinterklaasavond begint de avondspits altijd vroeger dan normaal, maar nu worden de eerste files al rond 15.00 uur verwacht.