Onderzoeksinstituut TNO verhuist van Delft naar Den Haag

DELFT - Het hoofdkantoor van onderzoeksinstituut TNO verhuist op 1 januari 2015 van Delft naar Den Haag. Het instituut betrekt het kantorencomplex New Babylon naast het Haagse Centraal Station. Ook de vestiging van TNO aan het Brassersplein in Delft verhuist mee.
Met de verhuizing keert de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek terug in Den Haag. Vanaf 1932 tot 1991 zat de TNO ook al in de hofstad. In Den Haag krijgt het onderzoekscentrum de beschikking over 9500 vierkante meter kantoorruimte met 500 flexwerkplekken.
Volgens TNO is gekozen voor Den Haag als hoofdvestiging omdat de locatie goed bereikbaar is per openbaar vervoer. Bovendien zijn door de samenvoeging van twee locaties de huisvestingskosten een stuk lager.

Reorganisatie

In oktober maakte TNO bekend dat zij honderden banen gaat schrappen. Dit staat los van de verhuizing, zegt een woordvoerder van TNO. 'Eind 2014 is het huurcontract afgelopen en dan ga je de balans opmaken. Je probeert zoveel mogelijk kosten te besparen en dat staat los van het personeel', aldus de woordvoerder.
In de loop van 2014 wordt meer bekend over de honderden ontslagen bij het onderzoeksinstituut. Bij TNO werken 3800 mensen.