Psychiater Tristan wil niet getuigen over schietdrama

Schietdrama ridderhof
Schietdrama ridderhof
ALPHEN AAN DEN RIJN - De psychiater en psychiatrisch verpleger van Tristan van der Vlis willen niet over hem getuigen voor de rechtbank. Ze beroepen zich op hun verschoningsrecht. Mogelijk zijn daarom donderdag de laatste getuigenverhoren als oud-collega's van Tristan worden gehoord.
Tristan van der Vlis schoot in april 2011 zes mensen dood in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Zeventien mensen raakten bij de schietpartij gewond. Tot slot schoot hij zichzelf dood. Advocaat Lionel Lalji zoekt voor nabestaanden en gedupeerden uit of iemand aansprakelijk kan worden gesteld.
Donderdag worden oud-collega's van Van der Vlis gehoord, onder wie zijn voormalige werkgever. Eerder waren de vader en de moeder van Tristan al aan de beurt, net als ambulancepersoneel, de wapenhandelaar en leden van de schietvereniging waar Tristan lid van was.
Het verzoek om de buurvrouw van Tristan en een medewerker van het UWV te horen zijn door de rechtbank afgewezen. De rechter moet nu nog beslissen of de psychiater en psychiatrisch medewerker zich op hun verschoningsrecht mogen beroepen. Dat recht houdt in dat iemand geen antwoord hoeft te geven op vragen van een rechter, omdat hij of zij beroepshalve een geheimhoudingsplicht heeft.