Miljoenenprijs laat fantasie van Noordwijkers op hol slaan

NOORDWIJK - Vrijdag valt er maar liefst 2,8 miljoen euro te verdelen onder de inwoners met postcode 2201. ‘Ik reken mij nog niet rijk, want heel veel mensen hebben 2201’, vertelt een vrouw die toch wel sceptisch is over de grootte van de prijs.
De kinderen trekken daar niks van aan en fantaseren er intussen al flink op los. ‘Ik wil Lego, ik wil een autobaan en een Ninento DS’. Andere kinderen willen vooral even weg uit Nederland, ‘Ik wil naar Spanje, 10 dagen. Daar heb je zwembaden waarin je kan leren en een bubbelbad.’ En Sanne wil graag naar Hawaii op reis.

Sowieso een prijsje

De prijs wordt uitgereikt aan twee groepen inwoners van Noordwijk. Noordwijkers met de postcode 2201 (én een lot natuurlijk) delen met elkaar de 'wijkprijs' van 1,4 miljoen euro. De andere 1,4 miljoen euro gaat naar deelnemers met één specifieke postcode, 2201 plus de juiste letters. Aanstaande vrijdag worden de letters bekend gemaakt.
‘Je hebt in ieder geval een prijsje. Ik ben blij met alles’, zegt een enthousiaste vrouw die het heel speciaal vindt dat de prijs precies precies op haar postcode is gevallen, ‘het is een speld in een hooiberg, met al die wijken in heel Nederland. Dat is toch zó bijzonder.’

Prijzig

Lang niet iedereen die op postcode 2201 woont, heeft een lot. De economische crisis heeft ook in postcodegebied 2201 toegeslagen. ‘Ik kan een Postcode Loterij lot gewoon niet betalen, ik heb alleen een AOW’tje', zegt een vrouw die in postcodegebied 2201 woont, 'maar dat is niet erg. Het is leuk voor de mensen die wel een lot hebben.’
Vrijdag 6 december reikt Gaston Starreveld van de Postcode Loterij de 1,4 miljoen euro uit op het parkeerterrein aan de Johanna van Hoornstraat in Noordwijk om 19.00.