Instellingen

Conflict op redactie van weekblad Den Haag Centraal

DEN HAAG - Bij het weekblad Den Haag Centraal is een conflict tot uitbarsting gekomen tussen hoofdredacteur Coos Versteeg aan de ene kant en de redactie en aandeelhouders aan de andere. Het gevolg is dat de hoofdredacteur nu ziek thuis zit.

De redactie heeft recent tijdens een vergadering het vertrouwen in de hoofdredacteur opgezegd, waarop Versteeg naar huis ging. Volgens bronnen bij de krant zouden de redacteuren tijdens de bijeenkomst een brief aan hem hebben voorgelezen met een groot aantal klachten.

De uitgever van Den Haag Centraal, René Wagenmaker, wil niet veel kwijt over de situatie. 'Er is een verschil van inzicht in het te voeren beleid tussen de aandeelhouders en de hoofdredacteur,' zegt hij. 'En Coos zit nu ziek thuis. Verder kan ik er niets over kwijt.'

Bijna failliet

Versteeg zelf wil helemaal geen commentaar geven. Hij bevestigt alleen dat hij ziek is.

Den Haag Centraal werd mede door Versteeg in mei 2007 opgericht. In augustus 2012 werd het faillissement aangevraagd, maar een maand later werd duidelijk dat de krant een doorstart ging maken. Versteeg werkte voordat hij hoofdredacteur werd van Den Haag Centraal jarenlang voor de Haagsche Courant en later AD Haagsche Courant. Hij was er onder meer chef van de kunstredactie en stadsredactie.

Opvolger Versteeg

Bronnen melden dat Casper Postmaa, een andere oud-verslaggever van de Haagsche Courant, in beeld is als opvolger van Versteeg.