Instellingen

Westland gaat 10-jarig jubileum groots vieren

WESTLAND - De gemeente Westland gaat het tienjarig jubileum vieren met een groot feest, dat vier dagen gaat duren.

Het evenement zal de gemeente 100.000 euro gaan kosten, bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad. Veel partijen in de gemeenteraad wilden de toezegging van burgemeester Sjaak van der Tak (CDA) dat dat bedrag absoluut niet wordt overschreden. Van der Tak stemde toe: 'ik ben erg op de cent', vertelde hij de raad.

Het feest wordt waarschijnlijk van 19 tot 22 juni gehouden, op het terrein van Flora Holland. Als het aan de gemeente ligt, wordt het een jubileum 'voor en door de Westlanders', met een programma 'dat voor elk wat wils' biedt.

Een parade

Bureau Experience Express uit Maasdijk, ook verantwoordelijk voor het Kromme Jongensfestival, tekent voor de organisatie van het Westlandse jubileum.
Het idee is dat er op donderdag onder meer een grote conferentie wordt gehouden over het Westland als 'greenport'.

Op de vrijdag krijgt het verenigingsleven de ruimte op het terrein. Dat wordt dan een soort Parade, met optredens, concerten, dans en literatuur.

Bevolking wordt betrokken

Op zaterdag krijgt het Westland zijn eigen Zwarte Cross met muziek en theater. Zondag moet een ‘familiefestijn’ worden. Nederland Muziekland zou er dan moeten neerstrijken.

De bevolking van het Westland wordt op allerlei manieren bij de programmering betrokken. Zo mogen mensen zelf ideeën aandragen. Verder gaat een panel beoordelen of het programma voldoet aan alle verwachtingen.