Instellingen

Belaagde hulpsint en Piet doen aangifte van doodsbedreiging

Sint belaagd met kiwi
Sint belaagd met kiwi

ZOETERMEER - De hulpsint en Zwarte Piet die eerder in Zoetermeer met de dood zijn bedreigd, gaan vrijdag aangifte doen. Dat laat de belaagde Zwarte Piet weten.

Vorige week zaterdag werden zij in de Hovenbuurt aangevallen en bedreigd door een groep van vijf jongens.

Stenen en planten

De jongens gooiden met stenen en planten, en bedreigden het tweetal met de dood. De hulpsint en Piet hebben het incident niet meteen bij de politie gemeld. De gemeente Zoetermeer zei eerder te hopen dat de hulpsinterklaas alsnog aangifte zou doen.

Het is niet de enige keer dat de sint en Piet zijn lastiggevallen. Afgelopen dinsdag zijn ze uitgescholden en bekogeld door zo'n twintig kinderen. De hulpsint is uitgemaakt voor 'homo' en 'Chinees' en werd toen bekogeld met kastanjes en kiwi's.

Hulpsint en Piet kunnen excuses niet persoonlijk ontvangen

De Zoetermeerse stichting 'Jongeren maken het verschil' organiseert daarom donderdagmiddag een buurtfeest, waar de kinderen zich voor dat gedrag kunnen verontschuldigen.

Maar de hulpsint en Piet kunnen daar niet naar toe. 'Wij zijn uitgenodigd maar gezien de drukke planning is het voor ons onmogelijk om daarbij aanwezig te zijn', laat de belaagde Zwarte Piet weten.

Piet zegt het jammer te vinden dat ze er niet bij kunnen zijn. 'We accepteren van de schoolkinderen zeker excuses.' Vrijdag hebben de hulpsint en Zwarte Piet misschien wel tijd om hen te spreken.