Celstraffen voor gewelddadige overval Gouda

Rechtbank Den Haag
Rechtbank Den Haag
GOUDA - De rechtbank in Den Haag heeft drie mannen veroordeeld tot drie jaar cel voor de gewelddadige overval op een juwelier in het Goudse winkelcentrum Bloemendaal. De verdachten van 18, 19 en 20 jaar komen uit het Brabantse Oudenbosch en Rucphen.
Een andere dader van 17 jaar uit Oudenbosch moet voor de overval een jaar doorbrengen in de jeugdgevangenis. Ook moet hij verplicht een gedragsbehandeling ondergaan. Een 27-jarige verdachte die de overvallers hadden getipt over de juwelier verdwijnt anderhalf jaar achter de tralies.
Bij de overval werd de eigenaresse van de zaak met een vuurwapen geslagen. Eén van overvallers loste een schot. Een andere winkelier die de eigenaresse wilde helpen, werd door de veroordeelden met een ploertendoder in elkaar geslagen.

Smartengeld

De rechtbank kent 10.000 euro smartengeld toe aan de eigenaresse van de zaak voor het leed dat haar is aangedaan. Haar claim over andere kosten werd gedeeltelijk toegewezen. Voor de rest kan zij nog naar de civiele rechter stappen.
Twee minderjarige medeplichtigen die meehielpen met het voorbereiden van de overval door een vuurwapen te leveren en de ploertendoder, krijgen werkstraffen en celstraffen. De vriendin van één van de overvallers is vrijgesproken.