Instellingen

Omroep West en Den Haag FM willen in week 10.000 cadeaus inzamelen voor arme mensen

Justin Verkijk, Nicolette Krul en Tjeerd Spoor samen met Anne Marie Loeff van Den Haag Cares en de eindstand van 2012.

DEN HAAG - Vrijdag gaat de inzamelingsactie Donate A Gift van start. Van 6 tot en met 13 december worden tijdens uitzendingen op Omroep West en Den Haag FM cadeaus ingezameld voor mensen die onder de armoedegrens leven.

Het streven is om 10.000 cadeaus in te zamelen voor alle kinderen, (jong)volwassenen,  en ouderen in de regio Haaglanden die aangesloten zijn bij de voedselbank. Omroep West presentator Debby Roukens: 'Dat zijn mensen die heel weinig geld te besteden hebben. Laat staan dat ze tijdens de feestdagen een mooi feest kunnen vieren, en iets extra’s kunnen doen. Voor die mensen gaan we proberen zoveel mogelijk cadeautjes in te zamelen, zodat iedereen deze maand een mooie feestmaand heeft.'

Donate A Gift was de afgelopen twee jaar een groot succes, toen ondersteund door Den Haag FM. Vorig jaar werden ruim 8.000 cadeaus ingezameld. Dit jaar organiseert Nederland Cares regio Zuid-Holland de actie in samenwerking met Omroep West. De actie wordt dit jaar breder opgezet en beslaat de hele regio.

Cadeaus doneren

'We hebben cadeaus nodig tussen de 10 en 15 euro, voor alle leeftijden', vertelt Den Haag FM presentator Justin Verkijk. 'Belangrijk is dat je ze niet inpakt, want anders zien we niet wat we aan wie moeten geven.' De cadeaus kunnen worden ingeleverd bij Omroep West en Den Haag FM, of bij één van de overige inzamelpunten.

Op 13 december komen alle cadeaus vanaf de inzamelpunten naar een loods achter het pand van Omroep West en Den Haag FM. Zo’n 250 vrijwilligers van Nederland Cares gaan alle cadeaus inpakken en sorteren. Iets voor 19.00 uur wordt bekend gemaakt hoeveel cadeaus er in totaal zijn ingezameld.

De gezamenlijke uitzendingen van 89.3 Radio West, 92.0 Den Haag FM, TV West en Den Haag TV zijn van 6 tot en met 13 december rechtstreeks te volgen.