Instellingen

Provincie herstelt 'fout': toch subsidie voor Milieufederatie

Damherten
Damherten

DEN HAAG - De Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland blijft mogelijk toch bestaan. Partijen in de Provinciale Staten willen de organisatie alsnog subsidie geven.

Het provincieparlement komt woensdag terug op een eerder besluit om geen eurocent meer uit te trekken voor de activiteiten van de Natuur- en Milieufederatie. Dat gebeurde tijdens een chaotisch verlopen vergadering in november.

Bij de stemming over allerlei wijzigingsvoorstellen ging er van alles mis. Het resultaat was dat er 0 euro stond op de begroting 2014 voor de Natuur- en Milieufederatie.

'Alleen verliezers'

Al direct na de vergadering hadden veel Statenleden spijt van het besluit. Er was ook veel ongeloof onder personeel van de federatie op het kantoor in Den Haag. Volgens directeur Alex Ouwehand kon 'dit niet de bedoeling zijn geweest.' Hij sprak van een politiek pokerspel met alleen verliezers.

Door de opheffing zou Zuid-Holland de enige provincie zijn geweest zonder Milieufederatie. Na de chaotische bijeenkomst van Provinciale Staten kwamen er veel steunbetuigingen binnen. Bij de federatie zijn 300 organisaties als Fietsersbonden, natuurvrienden en bewonersgroepen aangesloten.

Besluit woensdag

Alex Ouwehand is er erg blij dat de politiek nog een keer over de subsidie wil praten. Hij houdt zich verder op de vlakte, omdat partijen nog werken aan de tekst van een voorstel dat gesteund wordt door een meerderheid. Provinciale Staten neemt woensdag een besluit over de toekomst van de Natuur- en Milieufederatie.