KNMI trekt code oranje in voor Zuid-Holland

REGIO - De code oranje voor Zuid-Holland, Drenthe en Flevoland is inmiddels ingetrokken door het KNMI. Het weeralarm voor het noorden van Nederland is wel verlengd: code rood geldt nu tot 20.00 donderdagavond. In het hele land geldt nog code geel in verband met windstoten. In Noord-Brabant en Limburg kan het ook nog onweren.
In het hele land geldt nog code geel in verband met windstoten. In Noord-Brabant en Limburg kan het ook nog onweren.
In de ochtend werd vanwege de storm die gepaard gaat met zeer zware windstoten al een weeralarm gegeven voor het Waddengebied, Noord-Holland, Friesland, Groningen en het IJsselmeergebied. Dat is rond 17.00 uur verlengd met twee uur. Daarna geldt nog tot ver op vrijdag een code geel voor windvlagen tot zo'n 100 kilometer per uur.

Buien met onweer, hagel en windstoten

Volgens weeronline.nl is de hardste windvlaag, van 137 kilometer per uur, donderdag gemeten bij Stavoren in Friesland. Op Vlieland, Texel en Hoek van Holland stond even windkracht 10, een zware storm. Verder vielen er vooral in de tweede helft van de middag buien met onweer, hagel en windstoten. Vanavond en vannacht kunnen er winterse buien vallen, met sneeuw en hagel. Daardoor kan het glad worden.