ADO-spits Kramer in afwachting van uitspraak tuchtcommissie KNVB

ADO-speler Michiel Kramer krijgt geel tegen Ajax
ADO-speler Michiel Kramer krijgt geel tegen Ajax
DEN HAAG - ADO-speler Michiel Kramer is in afwachting van de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB. De 'elleboogzaak' werd donderdagavond in Zeist behandeld.
Kramer en een jurist van de Haagse club zijn donderdagavond naar Zeist afgereisd om hun verhaal te doen. De 25-jarige aanvaller moet zich verantwoorden voor een elleboogstoot, die hij zondag 1 december aan Ajax-doelman Jasper Cillissen uitdeelde.
Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer trok na deze actie de gele kaart, maar liet later weten dat de kaart niet voor de elleboogstoot was, maar voor een andere actie. Zodoende zag de aanklager betaald voetbal kans om Kramer alsnog te bestraffen voor de elleboogstoot tegen Cillessen. Kramer kreeg van de voetbalbond een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing.
Vrijdag uitspraak
De zaak is door de tuchtcommissie behandeld omdat Kramer niet akkoord ging met het schikkingsvoorstel dat de aanklager betaald voetbal had voorgesteld. Vrijdag doet de tuchtcommissie uitspraak. ADO-trainer Maurice Steijn liet weten dat hij niet verwacht dat Kramer wordt vrijgesproken.