Spoedig herdenking bij standbeeld Mandela

DEN HAAG - Bij het standbeeld van Nelson Mandela in Den Haag zal op korte termijn een herdenking worden georganiseerd. Dat zegt Marco Fehres, initiatiefnemer van het standbeeld, tegen Omroep West.
Wanneer de uitreiking precies zal plaatsvinden durft Fehres donderdagavond nog niet te zeggen. Nelson Mandela overleed donderdagavond, na een lang ziekbed, op 95-jarige leeftijd. In Den Haag werd in 2012 een standbeeld van Nelson Mandela onthuld, aan de Johan de Wittlaan. Aartsbisschop Desmond Tutu was daar destijds bij aanwezig.
Het drie meter hoge bronzen beeld is gemaakt door kunstenaar Arie Schippers. Het beeld is er gekomen in opdracht van de Stichting Standbeeld voor Nelson Mandela. In eerste instantie was het de bedoeling dat het beeld in de wijk Transvaal zou komen, maar uiteindelijk vond de ambassade van Zuid-Afrika en het bestuur van de stichting dat het beeld beter past in de Internationale zone van Den Haag.

Eerder al bloemen

Afgelopen zomer was Nelson Mandela al ziek. Toen hij destijds weer aan de beterende hand was legden mensen al bloemen bij het standbeeld.