Instellingen

Waterschade bij Scheveningse restaurants

Zandzakken voor de deur.

DEN HAAG - Ondernemers in Scheveningen hebben waterschade opgelopen door hoog water. Volgens Yves van Westreenen, eigenaar van Waterproef aan de Doctor Lelykade, valt het bij hem nog mee, maar zijn collega's zijn flink getroffen.

Van Westerlee had uit voorzorg zandzakkken voor de deur gelegd. Zijn zaak heeft drie keer eerder blank gestaan door hoog water, dat wilde hij dit keer voorkomen. 'Ik heb door alle inspanningende de schade weten te minimaliseren, maar andere ondernemers zijn zwaar getroffen. Zij hebben maandenlang puinhoop.' Onder andere Vishandel Havenpaleis en Harbour Club zijn zwaar getroffen door het hoge water.

Het is niet de eerste keer dat de ondernemers in de haven last hebben van waterschade. 'Tegen het geweld van de zee kan je niet veel doen, maar een kering of iets om de zee af te kunnen sluiten. Er moet iets verzonnen worden, want dit is gekkenwerk. Het is gewoon niet te beschrijven dat de boten op ooghoogte liggen, terwijl ik op het terras van het restaurant sta. Het is een onwerkelijk gezicht’, aldus Van Westreenen.