Instellingen

KNVB schorst ADO-spits Kramer voor vier duels

ADO-speler Michiel Kramer krijgt geel tegen Ajax
ADO-speler Michiel Kramer krijgt geel tegen Ajax

DEN HAAG - ADO-speler Michiel Kramer is voor vier duels geschorst. De aanvaller kreeg de straf van de tuchtcommissie van KNVB voor het uitdelen van een elleboogstoot aan doelman Jasper Cillissen in de verloren wedstrijd tegen Ajax (0-4).

De aanklager stuurde dinsdag een schikkingsvoorstel naar Kramer van vier wedstrijden. De aanvaller ging hier niet mee akkoord. De tuchtcommissie heeft de zaak daarom donderdag in Zeist behandeld.


Het aparte aan de zaak is dat de situatie in het veld al met een gele kaart was bestraft, maar volgens scheidsrechter Reinold Wiedemeijer was dat niet het geval. Hij deelde de gele kaart uit voor een overtreding die Kramer eerder met zijn benen maakte op Cillissen. Daardoor is de elleboogstoot onbestraft gebleven en heeft de KNVB deze alsnog bestraft met vier wedstrijden schorsing.

Uitzonderlijke situatie

Volgens de KNVB is het niet voor het eerst dat een speler na het zien van de beelden geschorst wordt voor een vergrijp dat tegelijkertijd plaatsvond met een actie die al wel door de scheidsrechter is beoordeeld. Zo kreeg PSV-speler Marcus Berg in 2010 vier wedstrijden schorsing vanwege een elleboogstoot aan ADO-speler Timothy Derijck.

Kramer kan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie in beroep gaan. Het is nog niet bekend of de aanvaller dat ook doet.