Auto over de kop in Hillegom na wilde achtervolging door politie

Aanhouding politie
Aanhouding politie
NOORDWIJK - Wat begon als een dutje in de auto aan de Langevelderslag in Noordwijk, eindigde met een spectaculair ongeval in Hillegom. De auto sloeg daar na een achtervolging door de politie over de kop. De bestuurder raakte daarbij lichtgewond.
Agenten zagen een 49-jarige man vrijdagnacht slapend in zijn auto zitten bij Langevelderslag. De fiets die hij ook op zijn auto had staan bleek bij controle gestolen te zijn. Vervolgens maakten de agenten de man wakker om hem aan te houden voor heling of diefstal.
De man kreeg een momentje om zich aan te kleden en maakte van die gelegenheid gebruik om het hazenpad te kiezen. Hij ging er met hoge snelheid vandoor en de agenten zetten de achtervolging in.

Auto over de kop

Tijdens de achtervolging maakte de verdachte ernstige verkeersovertredingen. Uiteindelijk sloeg hij op de Veenenburgerlaan in Hillegom over de kop omdat hij veel te hard reed. De verdachte moest door de brandweer uit zijn voertuig worden geknipt. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar raakte slechts lichtgewond. Vervolgens is hij aangehouden door de politie.