Bijna 700 cadeautjes opgehaald voor Donate a Gift

REGIO - Donate a Gift is veelbelovend van start gegaan. Op de eerste dag zijn 660 cadeautjes opgehaald. Dat bleek vrijdagavond bij een tussenstand op de eerste dag van Donate a Gift.
Vrijdagmorgen vroeg werden de eerste cadeautjes al gebracht in het Atrium, waar de Haagse Wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) het startsein gaf voor Donate a Gift. Ook in de gemeenschappelijke studio in het gebouw van Den Haag FM en Omroep West werd de stapel met pakjes langzaam steeds groter.
Niet alleen in Den Haag worden cadeautjes opgehaald voor mensen die onder de armoedegrens leven. Ook in Gouda, Delft, Zoetermeer en Leiden zijn inleverpunten waar nog tot en met 13 december cadeautjes kunnen worden ingeleverd. 'Het is vandaag redelijk goed gegaan, ondanks het slechte weer', zegt Jessica Wageman van de Voedselbank in Zoetermeer. Ook in Gouda waren de organisatoren 'niet ontevreden.'

EO-presentator Manuel Venderbos

Omroep West en Den Haag FM werken de komende week dus samen om zo veel mogelijk cadeautjes op te halen. En niet alleen de presentatoren van deze omroepen. Zo was vandaag EO-presentator Manuel Venderbos te gast om samen met Jet Sol te presenteren. Ook is er een samenwerking aangegaan met de lokale omroepen van Zoetermeer (ZFM), Gouda (RTV Gouwestad), de Weekkrant en diverse bedrijven en instellingen.
Volgende week vrijdag worden alle cadeautjes in de grote loods bij Omroep West en Den Haag FM ingepakt.