Restaurants in de haven van Scheveningen weer open na hoog water

DEN HAAG - De restaurants in de haven van Scheveningen zijn weer open, na het hoge water en de storm van donderdagnacht. De restaurants hebben waterschade opgelopen, vanwege het water dat zo hoog kwam dat het de restaurants binnen stroomde.
Tussen 5.00 uur en 5.50 uur stond het water het hoogst. 'Het kwam tot 3.30 meter boven NAP, dat is nog hoger dan werd verwacht', zegt een woordvoerster van de gemeente Den Haag. 'Dat verklaart ook waarom het bij sommige restaurants is binnengelopen.'
Volgens Yves van Westreenen, eigenaar van restaurant Waterproef aan de Doctor Lelykade op Scheveningen, valt het bij hem nog mee, maar de restaurants om hem heen zijn flink getroffen.

Schade aan terras

Jaco van Kempenaer, van restaurant The Harbour Club, waren de problemen bijvoorbeeld een stuk groter. Bij het restaurant hebben ze vrijdagochtend met de waterzuiger water op moeten zuigen. Er is ook schade aan het terras. ‘We hebben bloembakken van 100 kilo, die onmogelijk zijn om op te tillen, maar het water sleepte ze zo de kade over’.
De gemeente laat weten dat ze erg meeleeft met de ondernemers. Wel vindt de gemeente dat ze de mensen op tijd heeft gewaarschuwd. ‘De havenwachten hebben de bewoners dinsdag al geïnformeerd. Dit is ruim op tijd gedaan zodat de ondernemers voorzorgsmaatregelen konden nemen’ aldus de gemeente Den Haag.