Oegstgeestenaar Huizing (VVD) verlaat Tweede Kamer

REGIO - Oegstgeest - Matthijs Huizing (VVD) stapt per direct op als Tweede Kamerlid. 'Ik heb de Kamervoorzitter gevraagd mijn lidmaatschap per direct te beëindigen', zegt Huizing, die in Oegstgeest woont, in een verklaring.
De reden van het vertrek is niet bekend. De 53-jarige Huizing was Kamerlid sinds oktober 2010. Voor die tijd was hij onder meer directeur van Right To Play, de internationale organisatie die zich inzet voor sportmogelijkheden voor jongeren. Ook was hij directeur van de Volleybalbond, mede-eigenaar van een adviesbureau en werkzaam bij Bols en Unilever.
In de Tweede Kamer was hij woordvoerder mediabeleid en sport. Tot 2007 was Huizing fractievoorzitter van de VVD-fractie in de gemeenteraad van Oegstgeest. Momenteel is hij vicevoorzitter van Stichting Werkgevers Sport Den Haag.

Opvolger nog niet bekend

Volgens de kiesliijst van de VVD is voormalig Kamerlid Johan Houwers de eerstvolgende op de lijst om Huizing op te volgen. Houwers raakte afgelopen juli in opspraak, omdat hij beschuldigd werd van oplichting. De kans dat Houwers terugkeert is klein. Na Houwers is fractievoorzitter Hayke Veldman, van de VVD in Nijmegen, de potentiële opvolger van Huizing.