Instellingen

CU-SGP: 'Gemeente Zoetermeer moet bereikbaar zijn via WhatsApp'

Whatsapp
Whatsapp

ZOETERMEER - De gemeente Zoetermeer moet voor inwoners en bedrijven bereikbaar zijn via WhatsApp. Dat vindt de fractie ChristenUni-SGP. Raadslid Alexander Bruin wil het voorbeeld van de gemeente Terneuzen volgen, die gemeente is recent een proef gestart met deze digitale berichtendienst.

De gemeente Terneuzen wil WhatsApp in eerste instantie maximaal een half jaar uittesten. Tijdens dat halfjaar moet blijken of het gebruik van WhatsApp door de gemeente in een behoefte voorziet. Steeds meer inwoners en bedrijven in Zoetermeer maken gebruik van dit communicatiekanaal, zegt de fractie. Daarom wil de partij dat de gemeente Zoetermeer op deze ontwikkeling inspeelt.

CU-SGP verwacht dat WhatsApp voor de gemeente Zoetermeer voordelen biedt ten opzichte van telefonische afhandeling van vragen. Een van de voordelen van WhatsApp is dat uitgebreide informatie op de website van de gemeente Zoetermeer makkelijker digitaal te delen is, zegt de fractie. De gemeente moet hiervoor een speciaal nummer instellen dat uitsluitend gebruikt kan worden voor WhatsApp.