Instellingen

Verhuizing Groene Hart Ziekenhuis in Gouda begonnen

Groene Hart Ziekenhuis Gouda
Groene Hart Ziekenhuis Gouda

GOUDA - De grootscheepse verhuisoperatie van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda is begonnen. Voorlopig gaat het om een interne verhuizing binnen de Bleulandlocatie. Maandag werden de poliklinieken Chirurgie en Dermatologie, de scopie-afdeling en de praktijk Huid- en Oedeemtherapie op hun nieuwe plek in de nieuwbouw in gebruik genomen.

Ook werden de nieuwe hoofdingang en centrale hal geopend. De eerste patiënten kregen als welkomstgeschenkje een verhuisdoosje met hierin twee bonbons.

Dinsdag en woensdag verhuizen de operatiekamers, de Intensive Care, het dagbehandelcentrum en de Kort Verblijf-afdeling binnen de Bleulandlocatie. Begin januari verhuizen de overige poliklinieken en afdelingen naar hun nieuwe plek.

Patiëntentransport

Eind januari verhuizen ook de poliklinieken en verpleegafdelingen van de Jozeflocatie naar de nieuwbouw op de Bleulandlocatie. Die verhuizing gaat gepaard met een omvangrijk patiëntentransport, waarvoor het ziekenhuis nu al voorbereidingen treft. Patiënten zullen met bed en al in speciale vrachtwagens onder politiebegeleiding naar de Bleulandlocatie worden vervoerd.

Alleen de poli Oogheelkunde blijft nog een paar maanden op de Jozeflocatie.