Zwevend over de haven van Scheveningen

DEN HAAG - Bezoekers kunnen over een paar jaar met een bijzondere attractie naar de overkant van de haven van Scheveningen. Er wordt een 'zwevende veerpont' gebouwd. Mensen zitten in een bakje dat aan een hangbrug hangt.
Een ritje kost 2,50 euro. Wie gratis wil oversteken, kan 60 meter met de trap naar boven en dan over de bovenkant van de brug lopen. Dat heeft de Haagse wethouder van Stadsontwikkeling Marnix Norder (PvdA) maandag bekendgemaakt. Het wordt de eerste zwevende pont in Nederland.
De haven van Scheveningen gaat flink op de schop. Het moet een toeristische trekpleister worden. Mensen die nu het strand en de boulevard bezoeken, moeten straks ook de haven aandoen, is het idee. 'De boulevard loopt door tot in de haven, maar de mensen lopen nu niet door. Er is nog niets te doen in de haven', zegt Norder.

In 2017 klaar

Het bouwwerk gaat ongeveer 6,5 miljoen euro kosten en moet in 2017 klaar zijn. Den Haag had eerder plannen voor een kabelbaan over de haven. Die is nu van de baan. De zwevende pont bleek namelijk goedkoper.