Zoektocht naar lichaam in Zevenhuizerplas

ZUIDPLAS - Een speciaal team van het ministerie van Defensie heeft maandag in de Zevenhuizerplas, bij Zuidplas, gezocht naar het lichaam van de 24-jarige Ricardo Kooij. Omdat er nog niets is gevonden, wordt er ook dinsdag nog gezocht.
Dat heeft de politie Rotterdam maandag bekendgemaakt. De Rotterdammer werd op 1 juli van dit jaar als vermist opgegeven, nadat familie een paar weken niets van hem had gehoord. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem, aldus de politie. Uit opsporingsonderzoek is wel duidelijk geworden dat hij mogelijk om het leven is gebracht.
Het onderzoek leidde tot nu toe tot de aanhouding van een 41-jarige man uit Rotterdam en een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De 41-jarige hoofdverdachte, die nog steeds vastzit, wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Kooij en het wegmaken van het lichaam. Ook de 25-jarige man zou betrokken zijn bij de verdwijning van het lichaam. Hij is na verhoor wel weer in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in de zaak.

Eerdere zoektocht

Het lichaam ligt mogelijk in de directe omgeving van de Zevenkampse Ring, maar ook wordt niet uitgesloten dat het in de directe omgeving van de Zevenhuizerplas ligt. Defensie zocht daar al eerder, net als in de Rotterdamse wijk Zevenkamp, maar dat leverde niets op.