Instellingen

Hoofdredacteur Leidsch Dagblad vertrekt

Mike Ackermans houdt het eerste tabloid-exemplaar van het Leidsch Dagblad omhoog.
Mike Ackermans houdt het eerste tabloid-exemplaar van het Leidsch Dagblad omhoog.

LEIDEN - Mike Ackermans stopt per 1 januari als hoofdredacteur van de HDC-kranten, waar het Leidsch Dagblad onder valt. Hij is in conflict gekomen met de directie van de HDC en moederbedrijf TMG over de aansturing van een nieuwe organisatie, melden de websites van de HDC-kranten.

HDC staat voor Hollandse Dagbladcombinatie. HDC Media valt onder de Telegraaf Media Groep en is uitgever van verschillende regionale dagbladen in Noord- en Zuid-Holland, waaronder het Leidsch Dagblad.

'Het afgelopen jaar is er tussen de hoofdredacteur en directie een verschil van inzicht ontstaan over de aansturing en de structuur van onze organisatie. Dit geschil heeft zich verdiept nadat de raad van bestuur de discussie over de omvang en samenstelling van de directie is begonnen',  aldus een verklaring.

Verschillen onoverbrugbaar

Inmiddels is er een definitieve keuze gemaakt voor een vierhoofdige directie en is na veelvuldig overleg tussen de raad van bestuur, directie en hoofdredacteur gebleken dat de verschillen van inzicht onoverbrugbaar zijn.

De regioredactie van het Leidsch Dagblad werkt vanuit Leiden, de hoofdredactie is gevestigd in het Noord-Hollandse Alkmaar. Het Leidsch Dagblad wordt verspreid in de omgeving van Leiden, Duin- en Bollenstreek.