Bijna 3000 cadeautjes opgehaald voor Donate a Gift

REGIO - REGIO - Bij de zes verschillende inzamelpunten in de regio zijn in totaal 2886 cadeaus binnengekomen sinds de actie vrijdag begon. Donate a Gift wil alle klanten van de Voedselbank met kerst een cadeautje kunnen geven. Het streven is om dit jaar 10.000 mensen in de regio Zuid-Holland Noord blij te kunnen maken met een presentje.
Bij de studio van Omroep West aan de Haagse Laan van 's-Gravenmade zijn vandaag 721 geschenken binnengekomen. Sinds de start van de actie zijn dat er al 1105. Het Atrium in het Haagse stadhuis heeft tot nu toe 621 cadeautjes ontvangen. Leiden loopt met slechts 117 presentjes nog een beetje achter bij de rest van de inzamelpunten in Gouda, Delft en Zoetermeer, maar de actie is nog niet afgelopen, dus er kan nog van alles gebeuren.
De actie Donate a Gift begon vrijdag en loopt tot aanstaande vrijdag. Dan komt er een einde aan alle actie-uitzendingen op Radio en TV West en Den Haag FM/TV. Iets voor 19.00 uur wordt dan bekend hoeveel cadeautjes er in totaal zijn opgehaald. Dit weekend wordt alles ingepakt door vrijwilligers in de grote loods achter het pand van Omroep West in Den Haag.

Bekende regiogenoten

Vele bekende en minder bekende regiogenoten dragen hun steentje bij aan Donate a Gift. Musicalster René van Kooten was maandagochtend vroeg al bij de Hoofdbibliotheek in Zoetermeer om cadeautjes te doneren. Hij had een puzzel, een knuffel, speelgoeddieren en een honkbalset meegenomen. Zijn musicalcollega Maaike Widdershoven kwam langs in de studio en bracht ook veel kinderspeelgoed mee. Acteur en tv-producent Edgar Wurfbain doneerde in samenwerking met de stichting Lezen en Schrijven voorleesboeken en spelletjes die het lezen bevorderen.

Nederland Cares

Deze kerstactie is een initiatief van Nederland Cares die door onder meer Omroep West en Den Haag FM/TV wordt omarmd. In onze regio zijn meer dan 10.000 mensen afhankelijk van de Voedselbank en Nederland Cares vindt dat ook zij een kerstcadeau zouden moeten krijgen. Tijdens de actie worden mensen aangemoedigd een nieuw kerstcadeau te kopen voor een regiogenoot die daar zelf geen geld voor heeft.
Donate a Gift streeft ernaar om zoveel mogelijk gelijkwaardige cadeaus aan te bieden, daarom wordt een richtprijs aangehouden van 10 tot 15 euro. De cadeaus kunnen zonder inpakpapier worden ingeleverd bij diverse verzamelpunten in de regio. Doordat ze niet ingepakt zijn, kunnen vrijwilligers van Nederland Cares ze netjes sorteren naar leeftijd en geslacht en ze daarna van een mooi kerstpapiertje voorzien.