Instellingen

SnowWorld Zoetermeer mag skibaan verlengen

SnowWorld

ZOETERMEER - De gemeenteraad van Zoetermeer is akkoord met de uitbreiding van de derde skibaan van SnowWorld. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering. SnowWorld wil de bestaande skihelling van 200 meter met nog eens 100 meter verlengen. Daarmee ontstaat een bouwwerk met een hoogte van 68 meter.

Veel partijen hadden nog wel vragen over de praktische uitwerking, bijvoorbeeld over de natuurcompensatie. Het Buytenpark, waar de skihelling ligt, is al bijna helemaal groen. De PvdA vindt dan ook dat het park vergroot moet worden. Woordvoerder Rob Janssen maakt zich verder zorgen om het grote glazen uiteinde van de skibaan. 'Daar valt licht door naar buiten, en het park moet 's avonds donker zijn.'

D66 vindt dat de bushalte bij het bedrijf recht bij Snowworld voor de deur, en niet iets verderop aan de Amerikaweg zou moeten zijn. Wethouder van Ruimtelijke Ordening Bé Emmens (VVD) wil onderzoeken of er een speciale busdienst kan komen die alle zogeheten leisure-plaatsen in de stad met elkaar kan verbinden. Verder zegde de wethouder toe alle vragen van de raad voor volgende week maandag te beantwoorden.

Meerderheid toch al voor

Hoewel maandag alleen nog de vragenronde was tekende zich al wel een meerderheid af in de raad voor de uitbreiding van de skihelling. VVD, Lijst Hilbrand Nawijn, D66, CDA, Zó Zoetermeer en Trots gaven al aan volgende week voor te zullen stemmen.

Financieel directeur Wim Moerman van SnowWorld is opgelucht dat het er eindelijk van lijkt te komen. 'We zijn al zeven jaar bezig, hopelijk kunnen we binnenkort de vergunningen gaan aanvragen.' Als alles volgens plan verloopt gaat de verlengde skibaan in september of oktober 2015 open.

SnowWorld in Zoetermeer is volgens de website Skihal.com de beste skihal van ons land.