Instellingen

Haags stadion Zuiderpark nog één keer tot leven in film

Zuiderpark 1941.
© Haags Gemeente Archief

DEN HAAG - Ooit werd er gezongen, gelachen, gevochten en gejuicht: stadion Zuiderpark in Den Haag. De plek waar ADO sinds 1925 wedstrijden speelde behoort binnenkort definitief tot het verleden. In de film 'Wij waren de gekste', emoties rond het Zuiderpark, die zondag te zien is bij TV West, wordt afscheid genomen van het Zuiderpark.

Het stadion was de laatste jaren slechts een plek waar werd getraind. Ook dit stopt, want 2 januari wordt het laatste restje van de Zuidtribune gesloopt.

De supporters droegen hoeden, petten en gebreide sjaals, later kregen ze Haagse matjes. Zij zorgden voor de sfeer van het stadion die varieerde van feest met harde Haagse humor tot grimmige toestanden.

Oude beelden

In de film 'Wij waren de gekste', komt het Zuiderpark nog één keer tot leven. Programmamakers Erik Kooyman en Ko Markovsky duiken in de geschiedenis van het Haagse Zuiderpark stadion. Met oude beelden rond en in het stadion. Met verhalen van supporters die terugblikken op hun eigen tijd in het Zuiderpark. Niet de bal staat centraal, maar het stadion en de club.

De documentaire is zondag 15 december om 18.00 uur te zien in West op Zondag op TV West. Daarna wordt de film ieder uur herhaald.