Instellingen

Regio omarmt Donate a Gift met meer dan 5000 cadeautjes

REGIO - De actie Donate a Gift heeft tot nu toe 5299 cadeaus opgeleverd. Met nog drie dagen te gaan is het nog even de vraag of het beoogde aantal van tienduizend cadeaus zal worden gehaald. Nederland Cares wil tienduizend klanten van de Voedselbank in de regio de feestdagen te kunnen laten vieren met een presentje.

Ook politici uit de regio komen in actie voor Donate a Gift. Eerder doneerden Richard de Mos (Groep de Mos) en wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) al cadeautjes.

Vandaag kwamen de Haagse SP'ers Bart van Kent en Adreas Kort naar de studio om te vertellen over de actie die zij hebben gehouden. De SP Den Haag heeft haar leden opgeroepen om een geschenk langs te brengen bij het lokale partijkantoor. Dat heeft een aantal tassen met spullen en een doos vol met knuffels opgeleverd.

CDA met winkelkarretje op plein

CDA Den Haag pakte het anders aan en stond aflopen zaterdag met een winkelkarretje op het Loosduinse Hoofdplein Den Haag. Dat karretje werd al gauw gevuld met allerlei geschenken en Michel Rogier kwam vanmiddag met een auto vol met cadeaus naar de studio om ze af te leveren. Maar liefst 253 mensen maakt de partij daarmee blij.

Twee kinderfietsen en een omafiets

Er staan zelfs twee kinderfietsen en een omafiets in de studio. Isabelle en Jeffrey Huf hebben de oplossing. Wie een fiets nodig heeft, mag hem inruilen tegen negentig euro aan cadeautjes, per fiets. Stuur daarvoor een mailtje naar donateagift@omroepwest.nl.

Nederland Cares

Deze kerstactie is een initiatief van Nederland Cares die door onder meer Omroep West en Den Haag FM/TV wordt omarmd. In onze regio zijn meer dan 10.000 mensen afhankelijk van de Voedselbank en Nederland Cares vindt dat ook zij een kerstcadeau zouden moeten krijgen. Tijdens de actie worden mensen aangemoedigd een nieuw kerstcadeau te kopen voor een regiogenoot die daar zelf geen geld voor heeft.

Donate a Gift streeft ernaar om zoveel mogelijk gelijkwaardige cadeaus aan te bieden, daarom wordt een richtprijs aangehouden van 10 tot 15 euro. De cadeaus kunnen zonder inpakpapier worden ingeleverd bij diverse verzamelpunten in de regio. Doordat ze niet ingepakt zijn, kunnen vrijwilligers van Nederland Cares ze netjes sorteren naar leeftijd en geslacht en ze daarna van een mooi kerstpapiertje voorzien.