Buren brand Driebergenstraat Den Haag nog niet naar huis

DEN HAAG - Bewoners van zes woningen in de Haagse Driebergenstraat kunnen nog niet terug na de brand van afgelopen nacht.
In de nacht van dinsdag op woensdag woedde de brand in een woning op de tweede etage. Het huis werd totaal verwoest. Ondergelegen woningen hebben vooral waterschade. De bewoners zijn opgevangen in het Atlantic Hotel, het is niet bekend wanneer zijn terug kunnen.
Bewoners van de portieken ernaast zijn wel teruggekeerd. Drie mensen hadden rook ingeademd en werden in het ziekenhuis gecontroleerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Ademhalingsklachten

In de nacht van dinsdag op woensdag is omstreeks half vijf door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een portiekwoning aan de Driebergenstraat. Drie bewoners zijn met ademhalingsklachten na rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht.
Dinsdagnacht ontving de alarmcentrale een flink aantal meldingen over de brand in een portiekwoning op de bovenste verdieping. Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake van een hevige brand. De bewoners van de woning hadden zich toen al via de balkons aan de achterkant van de woningen in veiligheid weten te brengen.
De brandweer heeft de brand tot één woning kunnen beperken. Deze woning is volledig door het vuur verwoest. De woningen daaronder hebben waterschade en in de woning ernaast is rook- en roetschade.

Opgevangen in hotel

Tijdens de brand zijn in totaal vijftien woningen ontruimd. In eerste instantie zijn ongeveer dertig bewoners door politie en medewerkers van de gemeente Den Haag in een bus opgevangen. Negen van hen zijn daarna naar een hotel gegaan.
De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nablussen en met het ventileren van woningen. Een politiehelikopter met warmtebeeldcamera is ingezet om eventuele uitbreiding van de brand via het dak te kunnen beoordelen.

Nader onderzoek

De woningen in de naastgelegen portieken zijn aan het eind van de ochtend, na het uitvoeren van metingen, vrijgegeven voor de bewoners.