Instellingen

Realityster Barbie maakt plannen voor biografie

DEN HAAG - 'Van Bimbo tot Business Babe', zo gaat de biografie van Samatha de Jong (24), ook wel bekend als Barbie, heten. De Haagse realityster, die furore maakte in tv-shows als Oh oh Cherso en haar eigen realityshow, gaat haar levensverhaal op papier zetten, zo laat haar uitgeverij woensdag weten.

Volgens directeur Elenne van Put van uitgeverij Jaylen Books moet het boekwerk op 1 februari 2014 klaar zijn, want dan vindt de grote lanceringsparty plaats op Scheveningen. Waar is vooralsnog niet bekend. Barbie vertelt in haar boek hoe haar leven eruit zag voordat ze een beroemdheid werd. Uiteraard zal het ook gaan over hoe haar leven is veranderd sinds ze op televisie kwam.

Barbie's manager Jake houdt nog een paar slagen om de arm. Volgens hem is de uitgeverij iets te voorbarig en zijn er nog een aantal 'juridische zaken' die geregeld moeten worden.

Ook nog een schoolagenda

Naast plannen voor een boek werkt Barbie ook aan twee schoolagenda's, met beauty-tips en andere Barbie-weetjes.

Update 16.00 uur

De uitgeverij van 'Van Bimbo tot Business Babe' heeft woensdagmiddag contact opgenomen met de redactie van Omroep West. Volgens hen heeft manager Jake niets met deze boekdeal te maken. Er zijn dus helemaal geen 'juridische zaken' die afgehandeld moeten worden, volgens de  uitgeverij. De andere manager van Barbie, Michel Aarden, is namens de tv-persoonlijkheid betrokken bij het boek. Jake vertegenwoordigt Barbie op het televisievlak, voor het overige is Michel Aarden de manager. 'Niets staat de publicatie van Barbie's boek op 1 februari in de weg', aldus Aarden.