OM eist opnieuw veertien jaar cel voor moord op Haagse Akachar

DEN HAAG - Justitie heeft in hoger beroep veertien jaar cel geëist tegen een 20-jarige vrouw uit Tiel. Ze wordt verdacht van het doden van haar ex-vriend Mohamed Akachar uit Den Haag.
Dat bleek woensdag voor het gerechtshof in Den Haag.
Het 21-jarige slachtoffer werd eind juli 2010 door zijn ex met een mes neergestoken aan de Hoefkade. Een dag later overleed Mohamed aan zijn verwondingen. Jaloezie was vermoedelijk het motief voor de moord.
Het OM denkt dat de verdachte met voorbedachte rade heeft gehandeld en spreekt daarom van moord.

Geen opwelling

'Uit niets blijkt dat sprake is geweest van een plotselinge gemoedsopwelling. Verdachte heeft een mes meegenomen naar de ontmoeting, ze droeg dat gebruiksklaar bij zich', zei de advocaat-generaal tijdens de zitting.
'Op al die momenten heeft verdachte tijd en gelegenheid gehad om over het gebruik van het mes na te denken.'

'Slachtoffer is op een ellendige manier gestorven'

Ook benadrukt het OM dat de verdachte haar ex aan zijn lot zou hebben overgelaten. 'Het slachtoffer is op een ellendige manier gestorven. Verdachte heeft hem, nadat ze hem had gestoken, alleen op straat achtergelaten', meldt de advocaat-generaal.
'Hij heeft daar nog ongeveer anderhalf uur gelegen voordat hij door voorbijgangers is aangetroffen. Alleen een lange celstraf is hier passend'
Eerder veroordeeld
De rechtbank veroordeelde de vrouw begin februari al tot veertien jaar cel. Dat is dezelfde straf als justitie eerder heeft geëist.
Twee andere verdachten in deze zaak kregen 120 en 160 uur werkstraf voor openlijke geweldpleging.