Instellingen

Imam uit Mekka prijst Haags raadslid Van Doorn

DEN HAAG - De imam van de Grote Moskee in Mekka heeft het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn (PvdE) geprezen door hem zijn eigen mantel om te hangen. Imam Abdul Rahman Ibn Abdul Aziz as-Sudais kreeg applaus na het bijzondere gebaar, zo meldden Arabische media woensdag.
De voormalige PVV'er Van Doorn ontmoette de hoge geestelijke dinsdag in de Saudische hoofdstad Riyad, waar hij een religieuze conferentie bijwoonde. Van Doorn verraste vriend en vijand begin dit jaar toen hij bekend maakte dat hij zich tot de islam had bekeerd. Hij stapte al eerder uit de PVV, die de islam fel bekritiseert.
Andere conferentiegangers prezen de bekering van de Nederlandse politicus tegenover de Engelstalige nieuwssite Arab News. 'Allah heeft hem naar het juiste pad geleid', zei een van hen.

Cadeautje

Van Doorn liet zelf ook van zich horen. 'Mooi cadeautje gekregen van #Sudais tijdens conferentie in Riyadh. Niks mis met tweehands kleding :-)', meldde hij op Twitter.
De politicus is na zijn afscheid van de PVV in de gemeenteraad blijven zitten, eerst als eenmansfractie en tegenwoordig als lid van de islamitische Partij van de Eenheid. In september was hij in het nieuws omdat justitie hem vervolgt, onder meer wegens wiethandel en het lekken van vertrouwelijke stukken.