Instellingen

Donate a Gift heeft al ruim 9.000 cadeaus opgeleverd

REGIO - Inzamelingsactie Donate a Gift heeft tot nu toe 9.056 cadeaus opgeleverd. In totaal zijn er zes inleverpunten door de hele regio.

Koploper is toch wel de studio van Omroep West en Den Haag FM. Daar zijn al 4.737 cadeaus naar toe gebracht. Ook in het Atrium in het Haagse stadhuis, in Delft en in Zoetermeer loopt het storm met zo'n duizend cadeaus.

Vandaag was het een echte ADO-dag. Maurice Steijn, de trainer van de Haagse voetbalclub, zat op de bank bij Radio West-presentatoren Isabelle Brinkman en Justin Verkijk.

Steijn bracht honderden ADO-brillen en regelde ook nog dertig mensen die vrijdag alle cadeaus van een mooi inpakpapiertje willen voorzien. ADO-icoon Lex Schoenmakers bracht zijn cadeau naar het Atrium in het stadhuis in Den Haag.

Ook bedrijven brengen hun cadeaus naar de studio van Omroep West en Den Haag FM. Siemens heeft vandaag driehonderd cadeaus gedoneerd, Hornbach bracht 172 stuks kinderspeelgoed.

Fietsenruil

Er staan zelfs twee kinderfietsen en een omafiets in de studio. Maar de richtprijs voor een cadeau is 10 tot 15 euro.

Wie een kinderfiets nodig heeft, mag hem inruilen tegen cadeautjes die samen 90 euro waard zijn. De omafiets is 278 euro waard. Iemand die wil ruilen kan een mail sturen naar donateagift@omroepwest.nl.

Nederland Cares

De kerstactie is een initiatief van Nederland Cares dat door onder meer Omroep West en Den Haag FM/TV wordt omarmd. In onze regio zijn meer dan tienduizend mensen afhankelijk van de Voedselbank en Nederland Cares vindt dat ook zij een kerstcadeau zouden moeten krijgen.

Tijdens de actie worden mensen aangemoedigd een nieuw kerstcadeau te kopen voor een regiogenoot die daar zelf geen geld voor heeft.

Niet inpakken

Donate a Gift streeft ernaar om zoveel mogelijk gelijkwaardige cadeaus aan te bieden, daarom wordt een richtprijs aangehouden van 10 tot 15 euro. De cadeaus kunnen zonder inpakpapier worden ingeleverd bij diverse verzamelpunten in de regio.

Doordat ze niet ingepakt zijn, kunnen vrijwilligers van Nederland Cares ze netjes sorteren naar leeftijd en geslacht en ze daarna van kerstpapier voorzien.